Den Haag Inspireert!

Ondernemend Den Haag kwam op vrijdag 23 juni samen in Amare voor een dosis inspiratie tijdens Den Haag Inspireert! Ondernemers en werkgevers keken gezamenlijk naar de toekomst van de stad en sloegen de handen ineen. Samenwerken, verbinden en nieuwe kansen stonden centraal bij het werkgevers- en netwerkevent georganiseerd door de Economic Board The Hague en de gemeente Den Haag.

Voorzitter van de Economic Board The Hague, Harry Wientjens, blikt terug op een geslaagde dag: ‘’We hebben ervoor gekozen energieke ‘seven minute talks’ te combineren met verdiepende kennissessies. Dit zorgde voor een middag vol inspiratie en nieuwe perspectieven. Het was mooi om te zien dat er meer dan 500 gasten uit de stad én regio op verschillende vlakken het gesprek aangingen. Dat is waar we het voor doen, het maken van nieuwe verbindingen en het creëren van nieuwe samenwerkingsmogelijkheden.‘’

Plenaire programma
De openingsact was een mix van Haagse muzieklegendes door DJ I-REEN. Vervolgens was het tijd voor de ‘seven minute talks’. De acht inspirerende sprekers, elk voorgedragen door een wethouder van de gemeente Den Haag, spraken ieder over een actueel onderwerp.

Merei Wagenaar, executive director bij UN Global Compact Network Netherlands sprak namens Marielle Vavier over de ‘sustainable development goals’ en hoe ondernemers hiermee aan de slag kunnen. Lisa Jordan van DRK Foundation sprak namens Saskia Bruines over ‘social impact economy’. Stefan Baecke founder van Yespers, uitgenodigd door Arjen Kapteijns, had het over duurzaamheid in de productieketen. Marjolein ten Hoonte sprak namens Kavita Parbhudayal over inclusief werkgeverschap en de arbeidsmarkt.

Halverwege de show werd het publiek verrast met een combinatie van klassiek en rap door het Residentie Orkest en het Haags HipHop Centrum. Tijdens deze intermezzo werden verschillende maatschappelijke thema’s verwerkt in een hedendaagse ‘rapsodie’.

Het programma ging vol energie verder met Philip Nijgh, uitgenodigd door Martijn Balster, die sprak over Den Haag Zuid West en de rol van de Meppel, een nieuwe school van het ROC Mondriaan. Hendrik Halbe, CEO van Unknown Group, betrad het toneel namens Robert van Asten en schetste de droom van de grootste impact hub van Europa in Den Haag met hulp van de Johnnie Walker theorie; ‘Keep Walkin’. Geert Kloppenburg bracht namens Anne Mulder een toekomstvisie over mobiliteit en imponeerde de gasten. De ‘seven minute pitches’ werden afgesloten door Yvonne Beusker die was uitgenodigd door Hilbert Bredemeijer, zij sprak over ‘zeekracht’ met kansen voor sport, onderwijs en ondernemers.

Tot slot werden de Haagse Parels 2023 uitgereikt. Saskia Bruines overhandigde de Haagse ondernemersprijs aan de winnaars The Shore, in de categorie Uitzonderlijke bijdrage, en Dyflexis, in de categorie Familiebedrijven.

Kennissessies
Na het plenaire programma was het tijd voor de tien verdiepende kennissessies. Zo kon men in gesprek met de top van het Haagse bedrijfsleven én met nieuwe internationale bedrijven die zich het afgelopen jaar in Den Haag hebben gevestigd. Daarnaast waren er verschillende sessies over o.a.verduurzaming, personeelstekort en ‘quick wins’ voor leidinggevenden.

Afsluiting
Burgemeester Jan van Zanen feliciteerde de winnaars van de pubquiz als ‘De slimste Hagenees/Hagenaar’ en daarnaast werd ook de ‘Haagse Innovatie Prijs’ uitgereikt. ‘’Verbinding en inspiratie stonden centraal. Inspirerende sprekers hebben de grote onderwerpen van u en onze wethouders onder de aandacht gebracht.’’ Aldus van Zanen.

Den Haag Inspireert werd gepresenteerd door moderator van de dag, Donatello Piras. De netwerkborrel werd aangeboden door MKB Den Haag, VNO-NCW regio Den Haag en Koninklijke Horeca Den Haag.