Ondernemend Den Haag kijkt samen naar de toekomst tijdens The Hague Inspired

18 maart 2022

Op vrijdag 11 maart 2022 organiseerde de Economic Board The Hague het inspiratie- en netwerkevenement: The Hague Inspired in World Forum The Hague. Na een periode zonder grote bijeenkomsten was dit hét evenement voor Haagse werkgevers en werknemers om weer samen te komen.

Voorafgaand aan het event stelde Harry Wientjens, voorzitter van de Economic Board The Hague, het thema centraal voor het middag-vullende programma: ‘We moeten het samen doen, vandaag doen we inspiratie op en kijken we hoe we de stad verder kunnen verbinden. We zijn met zoveel Hagenaars en Hagenezen. Stel jezelf de vraag: met welke partijen kan samen worden opgetrokken en hoe kunnen we hier nu al mee aan de slag?’

Het programma is samengesteld door een unieke afvaardiging van sprekers vanuit het college van de gemeente Den Haag. Ideeën en toekomstvisies over diverse actuele onderwerpen zijn in ‘seven minute talks’ gepitcht en met elkaar verbonden door moderator van de dag, Donatello Piras.

Programma
Burgemeester Jan van Zanen, op het podium met een Oekraïense vlag onder zijn ambtsketting, gaf de aftrap: ‘Vanmiddag gaat het om verbinden en inspireren. De zaal zit vol met diverse large corporates, het MKB, onderwijsinstellingen, overheid en heel veel Haagse ondernemers. Juist door gezamenlijk naar de toekomst kijken geven we een boost aan de Haagse economie.’

Yousef Yousef, CEO van LG-Sonic aangedragen door wethouder Saskia Bruines sprak over ‘double green’, de middenweg tussen winst en impact maken. Wethouder Arjen Kapteijns, bracht Jiska Rutteman van i-did op het toneel. Zij sprak over sociaal en duurzaam ondernemen ‘laten we onze rugzakken vullen met ervaringen.’ Marcel Westerdiep van het Eschermuseum, uitgenodigd door wethouder Robert van Asten, sprak namens het Museumkwartier over de economische waarde van cultuur. Wethouder Liesbeth van Tongeren zette Marit Brommer in de spotlight, zij sprak over de mogelijkheden van aardwarmte en de kansen voor de stad Den Haag met deze duurzame energiebron.

Het bijzondere optreden van het Residentie Orkest en het Haags HipHop Centrum verzorgde met: Symphony 2030 – Notes, Beats & Bars voor de muzikale omlijsting van het evenement. De mix van klassieke muziek en rap is het voorbeeld van een unieke samenwerking en dat o.a. in muziek alles mogelijk is.

Na het intermezzo sprak Lea Bouwmeester, uitgenodigd door wethouder Kavita Parphudayal, over de gemene deler tussen Benoordenhout en Moerwijk: vitaliteit. Pierre Heijnen, gesteund door wethouder Martijn Balster schetste de ontwikkelingen en de kansen in Den Haag Zuid West. De middag werd afgesloten door de afgevaardigde van wethouder Hilbert Bredemeijer: Nick Bons en Richard Plugge inspireerden de zaal om de Tour de France naar onze stad te halen.

Uitreiking Haagse Parel
Het programma werd afgesloten met de uitreiking van de Haagse Parel, een gemeentelijke onderscheiding binnen het beleidsveld Economie. De drie genomineerden in de categorie familiebedrijven waren: Kerkhof & Zonen, Avonturia de Vogelkelder en Van Ginderen. De drie genomineerden in de categorie uitzonderlijke bijdrage waren: Secrid, I-Did en Schuttelaar&Partners.

De winnaars, Avonturia de Vogelkelder & Secrid, werden door wethouder Robert van Asten in het zonnetje gezet en hij dankte hen voor hun unieke bijdrage aan de Haagse economie.

De middag werd afgesloten met een netwerkborrel, aangeboden door MKB Den Haag, VNO-NCW regio Den Haag en Koninklijke Horeca Den Haag.

Together. Inspired. Forward.