Welkom Gijsbert van Herk – Nieuw lid Economic Board The Hague

4 maart 2022

Gijsbert van Herk treedt toe als lid van de Economic Board The Hague. Sinds mei 2021 is hij bestuursvoorzitter van woningcorporatie Staedion in Den Haag. 

‘Op het gebied van volkshuisvesting, de woonopgave met gebiedsontwikkelingen in de stad en regio denk ik een bijdrage te kunnen leveren aan Den Haag en binnen de Economic Board The Hague. Staedion is een enorm onderdeel van Den Haag. 1 op de 6 á 7 woningen is van deze organisatie. De mensen die er wonen zijn vaak niet zelfredzaam. Dit gegeven verbinden aan de doelstellingen van de board kan alleen maar positief zijn. Gezien mijn achtergrond kan ik ook bijdragen aan werelden als zorg, vastgoed, ondernemers en de publieke sector helpen verbinden. 

Eerder was Gijsbert algemeen directeur/gemeentesecretaris, directeur Stadsontwikkeling en directeur Sociale Zaken en Werkgelegenheid bij de gemeente Breda. Daarvoor was hij in diverse functies door het gehele land werkzaam bij BMC Advies. Hij werd in 2019 genomineerd als ‘landelijk zorgmanager van het jaar’ tevens als ‘influencer of the year’ en als ‘best presterende (leidinggevend) ambtenaar van Nederland’. Na Breda is hij 6 jaar bestuursvoorzitter geweest van Stichting Humanitas Rotterdam en omstreken, actief op het brede terrein van (langdurige- thuiszorg) zorg, opvang en welzijn. Tevens was hij lid van het bestuur van het Nationaal Programma Rotterdam Zuid in die periode.

Meer informatie over Gijsbert zie : https://gijsbertvanherk.work/