Welkom Ellen Maat – Nieuw lid Economic Board The Hague

27 oktober 2022

Ellen Maat treedt toe als lid van de Economic Board The Hague. Sinds dit jaar is zij voorzitter van de raad van bestuur bij Florence. 

‘Mijn hele loopbaan ben ik werkzaam in het domein van de zorgsector. Sinds 4 jaar als bestuurder van Florence, een grote (ouderen)zorgorganisatie in de regio Haaglanden. Twintigduizend inwoners van de regio Haaglanden rekenen iedere dag op de zorgprofessionals van Florence. Onze 3.300 medewerkers en ruim 1.100 vrijwilligers helpen al deze mensen zoveel mogelijk het leven te blijven leiden dat hun lief is.  Goede en toegankelijke gezondheidzorg is een belangrijke voorwaarde voor de economische ontwikkeling van de stad en tegelijkertijd is de zorgsector ook een belangrijk onderdeel van die economie. Graag lever ik vanuit dat perspectief een bijdrage aan de Board. Met hart voor de stad, waar ik al ruim 25 jaar woon.’

Voorheen was Ellen directeur strategie, kwaliteit & innovatie bij de Amsterdamse zorgorganisatie Cordaan. Hiervoor werkte zij als consultant bij een consultancybedrijf. Daar hield zij zich bezig met bestuurlijke- en strategische advisering in de zorgsector. Daarvoor werkte Ellen 14 jaar bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), onder andere als directeur Programma Zorginnovatie & EPD-organisatie.