Welkom Elisabeth Minnemann – Nieuw lid Economic Board The Hague   

8 december 2022

Elisabeth Minnemann treedt toe als lid van de Economic Board The Hague. Sinds augustus 2020 is zij voorzitter van het College van Bestuur van De Haagse Hogeschool. 

“In de economische ontwikkeling van de regio Den Haag spelen kennis en innovatie kracht een belangrijke rol. Ik breng het brede regionale en ook internationale kennisnetwerk van De Haagse Hogeschool mee naar de Economic Board. Onze studenten zijn de werknemers en ondernemers van de toekomst.

Bij De Haagse Hogeschool geven we ons onderwijs en praktijkgericht onderzoek vorm met onze studenten en medewerkers in nauwe samenwerking met het werkveld: de bedrijven, organisaties en overheden in de regio. Zo creëren we niet alleen een uitdagende leeromgeving, maar zo krijgen onze afgestudeerden ook de juiste kennis en vaardigheden om direct aan de slag te gaan. De vaardigheden die zij ontwikkelen sluiten daardoor aan bij de snel veranderende samenleving. De co-creatie met het bedrijfsleven en maatschappelijke partners is onmisbaar, zeker met het oog op de oplopende personeelstekorten in de regio. Maar ook al werkzame professionals kunnen zich bij ons her- en bijscholen om zich te ontwikkelen.”

Eerder was Elisabeth bestuursvoorzitter van Breda University of Applied Sciences, directeur Programma Internationaal bij de gemeente Den Haag en directeur van het Instituut voor Bedrijfskunde bij Hogeschool Rotterdam. Ze begon haar loopbaan als universitair hoofddocent en heeft een doctoraat van de universiteit van Heidelberg. Elisabeth heeft als organisatieadviseur gewerkt in binnen-en buitenland. Zij engageert zich voor social impact o.a. als bestuurslid van de Draper Richards Kaplan Foundation.