Den Haag krijgt een ‘universitair centrum’ in het hart van de stad

13 november 2022

Den Haag krijgt een ‘universitair centrum’ in het hart van de stad. De Universiteit Leiden neemt samen met de Open Universiteit en Universiteiten van Nederland per 2025 het Spuigebouw aan de Grote Marktstraat 48-50/Spui 3 in het centrum van Den Haag in gebruik. 

”We gaan een mooie universiteitscampus in Den Haag maken” aldus boardlid en bestuurder van de Leiden University College The Hague, Erwin Muller. ”Samenwerking tussen universiteiten is de toekomst.” Op 7 november tekenden de partners de huurcontracten.

De Open Universiteit en de Universiteit Leiden zien kansen om samen te werken op thema’s zoals kunstmatige intelligentie, duurzaamheid en safety & security, maar ook wordt gedacht aan nieuw aanbod voor ‘leven lang ontwikkelen’ (LLO). Universiteiten van Nederland, het verband waarin de veertien Nederlandse universiteiten samen aan een sterke universitaire sector werken, is er voor alle universiteiten van Nederland en ziet er naar uit zich te vestigen in deze universitaire omgeving. Naast de inhoudelijke samenwerking gaan de partners slim gebruik maken van de gezamenlijke faciliteiten in het gebouw, zoals het restaurant, koffie- en studieplekken.

Meer meer informatie via deze link.