De 8 pitchers voor het beste 1,5 metersamenlevingsplan

30 juni 2020

Hoe ondernemen we voor een creatieve en technologische Haagse Stad?

Om creatieve initiatieven in de 1,5 metersamenleving te stimuleren en te ondersteunen bij de verdere ontwikkeling organiseren we de ondernemerspitch.

Oproep aan Haagse ondernemers

We riepen ondernemers op om vóór maandag 29 juni 12:00 uur in maximaal 400 woorden hun creatieve en technologische plannen voor het ondernemen in de 1,5 meter-samenleving te sturen naar info@economicboardthehague.org

  • Creatieve, out of the box, snel schaalbare, creatieve en technologische ideeën met een zo groot mogelijke positieve economische en maatschappelijke impact
  • Die bijdragen aan een slimme, technologische en gezonde Haagse stad
  • En ondernemers hierin eventueel samenwerken

Alle ondernemers waren welkom; van startup, MKB tot grote bedrijven die creatieve en/of technologische plannen hebben voor detailhandel, retail, horeca, mobiliteit, kantoren, ICT, etc. Aanvragen konden individueel of in samenwerking met andere Haagse ondernemers in worden ingediend.

Tientallen ondernemers stuurden een ‘corona-proof’-initiatief in. Uit een voorselectie, gemaakt door een representatieve afvaardiging uit de betrokken organisaties, kwam een shortlist van acht ideeën voort.

Qew app – Joris Holshuijsen

De Qew-app digitaliseert fysieke rijen. In plaats van klanten in de rij te laten staan kunnen winkels, horeca, en soortgelijke ondernemingen met dit systeem hun bezoekers spreiden en de doorstroom en omzet verbeteren.

De Fluqx Fitstrap – Cas en Yan Ong

De Fluqx Fitstrap combineert de functionaliteiten van een klassieke activity tracker met een handige 1.5 meter alert. Het kan zowel grote als kleine bedrijven helpen bij het implementeren van de 1.5-metersamenleving.

Social Distance Guard – Ronald Heemskerk

Evenementenlocaties gaan langzaam open en de SDG (Social Distance Guard) helpt bij het houden van de juiste afstand. Het is een apparaatje wat een signaal afgeeft op het moment dat iemand te dichtbij komt óf als jij te dichtbij iemand anders komt.

Strealix – Koen

Strealix biedt evenementen, clubs en artiesten de mogelijkheid om inkomsten te genereren uit streams en on demand videos door online ticketverkoop. Ook na de 1,5 metersamenleving is dit platform interessant is voor organisatoren.

AM+ PLANALOGIC – Ties Rijkers

AnderhalveMeter+ helpt kantoren, horeca en beurzen aan de optimale indeling van de werkvloer in tijden van corona met behulp van Kunstmatige Intelligentie. Bij de huidige 1,5m-inrichtingen gaat al snel 60% van de werkplekken verloren. AM+ biedt oplossingen met een aantal werkplekken dat dicht in de buurt van de bezetting komt. Maar dan met meer ruimte en meer comfort.

Aantafel.me – Kerwin Delnoye

Bestellen met de mobiele telefoon gaat gemakkelijk via een digitale menukaart, die via een site of app te openen zal zijn. Dit kan via het scannen van een QR-code of intypen van een verkorte link. De bestellingen zullen binnenkomen in de keuken of bij de bar.

Bondi City – Chingiskhan Kazakhstan (ENGELS)

De mobiliteitskwestie en regels die gelden in het openbaar vervoer ten tijden van de 1,5 metersamenleving bieden mogelijkheden voor deelvoertuigen. Naast E-bikes die kunnen worden unlocked met de app of OV chipkaart is Bondi City bezig met het starten van de eerste goedgekeurde E-Steps.

Nocto Stoplicht – Mark Brouwers

De Nocto app, een data-gedreven social media platform helpt horecaondernemers met klantenbinding. Met de nieuwe stoplicht functie is overzichtelijk en live te zien welke locaties capaciteit hebben. Een horeca onderneming kan zijn status aangeven; beschikbaar (groen), beperkte capaciteit (geel), vol (rood).

Deze acht innovatie ideeën pitchen in de middag van donderdag 2 juli in 1,5 minuut digitaal hun idee voor een panel bestaande uit:

Saskia Bruines (Wethouder Economische Zaken Den Haag),
Richard van Maurik (Directeur Bedrijven Rabobank Regio Den Haag)
Mathijs Koper (Managing Director WorldStartup)
Coos Santing (Program manager Impact City)
Kim Schofaerts (Voorzitter MKB Den Haag)
Corina Holla (Voorzitter VNO NCW regio Den Haag)
Maarten Hinloopen (Voorzitter Koninklijke Horeca Nederland Den Haag)
Robert Medenblik (Voorzitter Stichting Bedrijventerreinen Haaglanden)
Jose van Dalen (Boardlid Economic Board The Hague)

De ondernemerspitch is een initiatief van Rabobank en Economic Board The Hague in samenwerking met de gemeente Den Haag (en Impact City), WorldStartup, VNO-NCW regio Den Haag, MKB Den Haag, KHN Den Haag en Stichting bedrijventerreinen Haaglanden.

In de media:

https://www.ad.nl/den-haag/den-haag-zoekt-ondernemers-met-creatieve-ideeen-voor-de-1-5-metersamenleving~a09c309d/

DOE MEE MET DE Ondernemerspitch 1,5 metersamenlevingsplanHoe ondernemen we voor een creatieve en technologische Haagse Stad?Ben jij ondernemer in Den Haag en wil je daaraan bijdragen? Pitch dan je "1,5 metersamenlevingsplan" en wie weet behoort jouw plan tot de drie beste plannen en kan je rekenen op ondersteuning door de organiserende partners bij de uitvoering. Alle ondernemers zijn welkom; van startup, MKB tot grote bedrijven die creatieve en/of technologische plannen hebben voor detailhandel, retail, horeca, mobiliteit, kantoren, ICT, etc. Aanvragen kunnen individueel of in samenwerking met andere Haagse ondernemers in worden ingediend. Dien uiterlijk maandag 29 juni je voorstel via info@economicboardthehague.org. Kijk voor meer info o.a. op www.rabobank.nl/denhaag onder ‘actueel’. De ondernemerspitch is een initiatief van Rabobank en Economic Board The Hague in samenwerking met de gemeente Den Haag (en Impact City), WorldStartup, VNO-NCW regio Den Haag, MKB Den Haag, KHN Den Haag, en Stichting bedrijventerreinen Haaglanden. Rabobank Regio Den Haag Impact City – The Hague Innovators MKB Den Haag KHN Den Haag VNO-NCW West MKB-Nederland Rabobank

Geplaatst door Leven Magazine regio Den Haag op Dinsdag 23 juni 2020