Wisselingen in samenstelling Economic Board The Hague

15 augustus 2018
Harry Wientjens & Simon Kennedy

De Economic Board The Hague wordt gevormd door een kleine groep ondernemende persoonlijkheden uit Den Haag. In de zomerperiode zijn er twee boardleden vertrokken en twee nieuwe boardleden toegetreden. De board verwelkomt Harry Wientjens, directeur Particulieren & Private Banking bij Rabobank Den Haag, en Simon Kennedy, COO eVision, en nam afscheid van Jaap Wielaart en Neil Currie.

Nieuwe boardleden
Harry Wientjens is geboren en getogen in Den Haag en woont ook in de stad. Wientjens werkt bijna negentien jaar voor Rabobank in diverse functies. Hij is nu verantwoordelijk voor private banking in regio Den Haag. Hij brengt zijn financiële achtergrond en netwerk in de regio mee in de board. Daarnaast is Wientjens als registermarketeer een expert op het gebied van strategische marketing.

Simon Kennedy is Chief Operating Officer van eVision Industry Software. eVision is een zeer succesvol Haags softwarebedrijf dat ‘control of work-software’ produceert voor de wereldwijde olie-, gas- en petrochemische markt, met ruim 250 werknemers. De van origine Zuid-Afrikaanse Kennedy heeft meegewerkt aan de groeispurt van eVision van start-up naar mondiale marktleider. Hij kent daarmee bij uitstek de uitdagingen voor nieuwe en groeiende ondernemingen die zich in Den Haag vestigen. Kennedy brengt bovendien internationale ervaring mee in vraagstukken op het vlak van strategie, technologie en organisatie(verander)kunde, vanuit zijn achtergrond bij Accenture.

Vertrekkende boardleden
Neil Currie, mede-oprichter van eVision, was boardlid sinds het eerste uur. Currie verblijft voor zijn functie bij eVision zeer veelvuldig in het buitenland. Dit bleek in de praktijk lastig te combineren met het lidmaatschap van de Economic Board The Hague. Om die reden heeft hij besloten om zich als boardlid terug te trekken.

Jaap Wielaart was jarenlang directievoorzitter van Rabobank Den Haag. Vanaf augustus is hij voorzitter van de raad van bestuur geworden van WVO Zorg, een zorginstelling in Zeeland. Deze functie laat zich niet combineren met het lidmaatschap van de Economic Board The Hague. Wielaart was vanaf de start lid van de Economic Board en fungeerde als penningmeester.

De Economic Board The Hague is de heren Currie en Wielaart zeer erkentelijk voor de door hen geleverde inzet in de eerste periode van haar bestaan.