Startup incubator YES!Delft komt naar Den Haag

21 november 2018

Beeld: YES!Delft

Begin 2019 opent de organisatie YES!Delft haar deuren in Den Haag. YES!Delft zet zich in om startups zo snel mogelijk te laten groeien. Om dit te realiseren, ondersteunt zij beginnende ondernemingen in de eerste groeifases met op maat gemaakte groeiprogramma’s, huisvesting, financiering en partnernetwerken. In Den Haag zal de organisatie zich richten op ‘disruptive’ technologieën als kunstmatige intelligentie en blockchain.

YES!Delft is 13 jaar geleden ontstaan uit een samenwerking tussen TU Delft, TNO en de gemeente Delft. Inmiddels is de organisatie een van de succesvolste startup incubators ter wereld en heeft zij een belangrijke bijdrage geleverd aan de groei van meer dan 200 tech startups. In die periode heeft YES!Delft een omvangrijk netwerk van mentoren, experts, investeerders en zakelijk partners opgebouwd. Een netwerk waar Haagse startups binnenkort ook van kunnen profiteren.

Afspraak en focus
De Haagse vestiging van YES!Delft zal jaarlijks 30 startups in Den Haag begeleiden. Waar de Delftse vestiging zich richt op focus areas als Aviation, Cleantech, Robotics en Medtech, zal de focus in Den Haag liggen op software-gerelateerde startups. Hierbij valt te denken aan startups die zich bezighouden met technologieën als kunstmatige intelligentie en blockchain. Naast het begeleiden van beginnende ondernemingen zal YES!Delft ook jaarlijks drie startup evenementen organiseren.

Impuls voor de Haagse economie
Het aantrekken van YES!Delft geeft een belangrijke impuls aan de Haagse economie. Zo creëert het begeleiden van 30 startups per jaar naar verwachting maar liefst 150 banen in de periode van drie jaar. Daarnaast is het aannemelijk dat de aanwezigheid van YES!Delft zorgt voor een constante stroom aan nieuwe tech startups en een groter aanbod van investeerders, dankzij het netwerk van de startup incubator. Ook zal door de nieuwe vestiging de samenwerking met TU Delft versterkt worden, waardoor talent voor de regio behouden – en tot de regio aangetrokken – zal worden.

De focus op thema’s als kunstmatige intelligentie en blockchain sluit goed aan op bestaande groeiclusters in Den Haag, zoals Security, IT/Tech en Finance & Legal. Door startups in deze clusters te ondersteunen en aan te trekken, worden deze verder versterkt en wordt verdere groei gestimuleerd.