Onze boardleden in de spotlight: dit is Harry Wientjens

19 mei 2025

Sinds wanneer ben je lid van de EBTH en waarom heb je besloten om lid te worden (wat motiveert je)?
Ik ben sinds 2018 lid en sinds 2021 voorzitter van de Economic board. De reden om toe te treden tot de board is mijn persoonlijke drijfveer om de Brede Welvaart van onze stad te verbeteren. Om de stad en haar bestuur te mogen voorzien van gevraagde -en ongevraagde adviezen vind ik een belangrijke en dankbare taak.

Vanuit welke achtergrond ben je aangesloten en welk domein vertegenwoordig je?
In het dagelijks leven ben ik directeur van Rabobank Regio Den Haag en heb ik goed zicht op zowel zakelijke als particuliere financiële vraagstukken. Daarnaast is Rabobank maatschappelijk nauw betrokken bij de stad, waardoor ik over uiteenlopende thema’s kan meepraten en advies kan geven. Naast mijn bancaire expertise breng ik ook kennis op het gebied van marketing en bedrijfskunde mee.

Wat zou je met de board willen bereiken en waar ben je het meest trots op?
Ik wil dat steeds meer partijen in de stad de Economic Board The Hague weten te vinden om plannen te versterken, verbindingen te leggen en waar nodig een kritisch perspectief te bieden. Wat mij trots maakt, is dat we ons niet alleen richten op het thema werk, maar dit steeds meer benaderen vanuit een Brede Welvaart-perspectief. Hierdoor kunnen we de complexe uitdagingen van vandaag beter aanpakken. Initiatieven zoals The Hague Connected over bereikbaarheid en onze adviezen over de structuurvisie zijn daar mooie voorbeelden van. En natuurlijk ben ik trots op het succes van ons jaarlijkse verbindingsevent, Den Haag Inspireert, dat we samen met de gemeente en partners hebben neergezet.

Wat is de grootste kans die in Den Haag voor het oprapen ligt?
De grootste kans voor Den Haag ligt in het centraal stellen van het stadsbelang, boven partij- of persoonlijk belang. Voorspelbaar en consistent beleid is essentieel om het vertrouwen in de overheid te herstellen en samen verder te bouwen aan de derde grootste stad van Nederland. Dit vraagt geen financiële of materiële investering, alleen de wil en inzet om samen te werken. Economisch gezien ligt er een enorme kans in het versterken en concreet doorvertalen van Den Haag als Stad van Vrede & Recht. Door deze identiteit scherper te positioneren, kan de stad haar imago als internationale vestigingsplaats en economische motor verder versterken.