Marjan van Loon treedt toe tot Economic Board The Hague

22 augustus 2018
Marjan van Loon

Marjan van Loon, President Directeur Shell Nederland, is op 12 juli 2018 benoemd tot boardlid van de Economic Board The Hague. Met het hoofdkantoor van Shell in de stad Den Haag en haar woonplaats Scheveningen is de betrokkenheid van Marjan van Loon bij de stad Den Haag vanzelfsprekend. Marjan van Loon: “Leefbaarheid, duurzaamheid en economische ontwikkeling gaan in mijn ogen hand in hand. Ik hoop mijn kennis en ervaring in te kunnen zetten voor de verdere ontwikkeling van de stad, op het vlak van duurzaamheid en economie. Ook kijk ik uit naar een constructieve samenwerking om het profiel van Den Haag als innovatieve, ondernemende en duurzame stad te versterken.”

De van oorsprong Helmondse Van Loon studeerde van 1984 tot 1989 chemische technologie aan de Technische Universiteit Eindhoven en begon daarna haar carrière direct bij Shell. De eerste jaren werkte ze in Pernis als chemisch technoloog en op het hoofdkantoor in Den Haag. In de jaren daarna werkte ze onder andere in Maleisië en Australië. Voordat ze in 2016 Dick Benschop opvolgde als president-directeur was ze eerst zeven jaar vicepresident vloeibaar gas binnen het olieconcern. Binnen Shell was ze medeverantwoordelijk voor de bouw van de Prelude, een drijvende gasfabriek van bijna vijfhonderd meter lengte. Nu staat zij voor de taak Shell Nederland te leiden tijdens de energietransitie, de overgang van fossiele brandstoffen naar een duurzame energievoorziening.

Naast haar werkzaamheden bij Shell is Van Loon onder meer lid van de Raad van Advies van de Nationale Denktank en lid van het Algemeen en Dagelijks Bestuur van VNO-NCW.