Henk Kool nieuwe voorzitter Economic Board The Hague

26 april 2018

Henk Kool is op 26 april 2018 geïnstalleerd als nieuwe voorzitter van de Economic Board The Hague. Hij volgt Henk Jagersma op, die stedelijk directeur Ruimte en Economie bij de Gemeente Amsterdam is geworden. Henk Kool is een bekend gezicht in de stad: van 2006 tot en met 2014 was hij namens de PvdA wethouder Economie, Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Kool: “De stad zit vol goede ondernemers met innovatieve ideeën. Als Economic Board werken we aan het goede ondernemersklimaat zodat zij die ideeën verder kunnen ontwikkelen en uitvoeren.”  

Als voormalig wethouder Economie beschikt Kool over een groot netwerk in de stad en heeft hij veel kennis over de krachten en zwaktes van de Haagse economie. ,,Een goed ondernemersklimaat schept nieuwe werkgelegenheid. En dat is hard nodig voor de mensen die nu nog op een uitkering zijn aangewezen. Zo snijdt het mes aan twee kanten”, aldus Kool.

Voor zijn wethouderschap was Kool jarenlang actief als raadslid en fractievoorzitter van de PvdA. Kool is van oorsprong journalist en werkte onder meer bij Radio West en NRC. Naast voorzitter van de Economic Board is hij ook onder meer voorzitter van de Stichting Samenwerkende Sociale Fondsen Den Haag (SSSF), voorzitter van de Mondriaan Business Club (MBC) en voorzitter van het BIZ Platform Nederland, de organisatie van BedrijfsInvesteringsZones in Nederland.

Afscheidsbrief Henk Jagersma
Vertrekkend voorzitter Henk Jagersma blijft als inwoner van Den Haag zeer betrokken bij de stad, maar kon zijn nieuwe functie bij de gemeente Amsterdam niet combineren met een rol als voorzitter van de Economic Board The Hague. Jagersma schreef als afsluiting van zijn periode bij de Economic Board een open brief aan de stad. Jagersma: “Den Haag staat in te veel lijstjes op achterstand. Als Den Haag in de toekomst voldoende banen voor zijn inwoners wil behouden, dan moet er structureel geïnvesteerd blijven worden in de economie.”