Frans Everts treedt toe tot Economic Board The Hague

22 augustus 2023

Frans Everts, sinds april 2023 President-Directeur van Shell Nederland, treedt toe als lid van de Economic Board The Hague.  “Met ongeveer 4500 medewerkers op de Campus Den Haag is Shell een  grote werkgever in Den Haag. Het is niet alleen de vestigingsplaats van Shell Nederland waaraan ik leiding mag geven, maar ook het kloppend hart van een aantal wereldwijde bedrijfsonderdelen van Shell en daarmee een grote ‘inwoner’ van Den Haag met de daarbij behorende maatschappelijke verantwoordelijkheid om ook lokaal te investeren en mee te denken,’’ aldus Everts.

De gemeente kan volgens Everts rekenen op de bijdrage van Shell bij de grote uitdagingen die de stad heeft. “Ik ben blij en trots dat ik dat kan doen als lid van de Economic Board The Hague. Ik wil daarbij vanuit Shell Nederland kennis en verbindingskracht inbrengen. Bijvoorbeeld bij de opgave om de bereikbaarheid en mobiliteit van de stad toekomstbestendig en duurzaam te maken. Met de toenemende druk op luchtkwaliteit, bereikbaarheid en leefbaarheid zijn daar grote transities nodig waarvoor Gemeente en mobiliteitsbedrijven technisch en organisatorisch moeten innoveren. Tegelijkertijd geeft dat prachtige kansen voor de lokale economie en ondernemers.’’

De in Groningen geboren Frans Everts (1965) studeerde bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en werkte de afgelopen 33 jaar in uiteenlopende rollen voor Shell. Hij leidde Shell Energy in Noord-Amerika en vervulde strategische en commerciële functies in Italië en het Verenigd Koninkrijk. In Nederland stond hij van 2001 tot en met 2004 aan het roer van Shell Nederland Verkoop Maatschappij, bekend van de tankstations. Voor zijn aantreden als President-Directeur was Everts verantwoordelijk voor de wereldwijde communicatie van Shell.