Economic Board The Hague verheugd met duurzame investering Shell in Den Haag

10 september 2018

Shell gaat de komende jaren meer dan 200 miljoen dollar investeren in een nieuwe campus in Den Haag. In deze moderne campus wordt onder meer New Energies gehuisvest, een hub waar schone energieoplossingen worden ontwikkeld. Deze investering is een enorme stimulans voor de Haagse Economie en herbevestigt de jarenlange band van Shell met Den Haag. De Economic Board is zeer verheugd met de aankondiging van deze nieuwe campus en ziet dat deze belangrijk is voor de ontwikkeling van de aanpalende industrie en een katalysator kan zijn voor een koploperspositie van Den Haag in de energietransitie.

De wereldwijde New Energies-tak van Shell is gevestigd in Nederland. Met deze divisie wil het bedrijf een actieve rol spelen in de Nederlandse energietransitie. Tegen 2023 verwacht Shell dat het aantal banen in haar New Energies-hub in Nederland groeit naar vijfhonderd tot zevenhonderd. Specifiek in Den Haag investeert Shell 200 miljoen dollar in een moderne campus waar ook New Energies wordt gehuisvest. De Economic Board The Hague is verheugd met dit nieuws en ziet het als een herbevestiging van de jarenlange band die de multinational heeft met de stad. Deze grote investering – ongeveer een zevende van de totale begroting van Den Haag – is daarnaast een enorme stimulans voor de Haagse Economie op meerdere vlakken.

Naast de honderden banen die Shell hiermee zelf in de stad Den Haag doet landen, is de investering van ook een belangrijke stap voor de bredere werkgelegenheid in Den Haag. Aanpalende industrie en bedrijvigheid zullen Den Haag blijven zien als dé stad waar innovatie en vernieuwing plaatsvindt in deze sector en waar het logisch is je als bedrijf te (blijven) vestigen. Dat is goed voor Den Haag, de Haagse economie en dus voor de werkgelegenheid.

Een Shell-campus in Den Haag betekent daarnaast dat de stad zich wereldwijd op de kaart kan zetten als koploper in de Nederlandse energietransitie en in samenwerking met Shell tot wereldwijde proeftuin kan uitgroeien. Voorzitter Henk Kool: “De stad Den Haag, haar ondernemers en gemeentebestuur, moeten hier zo snel mogelijk op inspelen en deze beweging verder ondersteunen en versterken. Ook de Economic Board zal hier in lijn met haar eerdere activiteiten op inzetten en de gemeente hierin stimuleren.”