Boardcircle – financiële en mentale fitheid horecaondernemers

11 december 2020

In samenwerking met Koninklijke Horeca Nederland afdeling Den Haag organiseerde Economic Board The Hague een boardcircle rond het thema financiële en mentale fitheid van horecaondernemers ten tijde van covid-19.

Sinds half oktober zijn alle binnen eet- en drinkgelegenheden weer gesloten. Echter heeft de horeca het al vanaf het begin van de crisis zwaar. De gevolgen van de lockdown zijn voor ondernemers op verschillende vlakken voelbaar. Hoe staat mijn zaak ervoor? Welke keuzes moeten er gemaakt worden om op de lange termijn financieel gezond te blijven? Naast deze en andere vraagstukken gaat dit ook nog eens gepaard met de emotionele stress die deze periode met zich meebrengt.

Tijdens de boardcircle spraken horecaondernemers met ING en Rabobank om in kaart te brengen wat er nu voor hulpmiddelen zijn om meer grip en inzicht te krijgen op hun financiële situatie. Met behulp van Liquiditeitsprognoses kan er gekeken worden wat voor keuzes er op korte en lange termijn in het verschiet staan.

Daarnaast is er gesproken over de invloed die stress heeft op het welzijn van ondernemers en welke fysieke tools er zijn om beter te herstellen. Partner van Biocheck en Oud Olympiër Patrick van Luijck gaf hierover inzicht.

De boardcircle vond in hybride vorm plaats in het ROC Mondriaan. Inmiddels lopen er gesprekken met de gemeente Den Haag om hier een vervolg aan te geven.