Leden Economic Board The Hague slaan handen ineen voor de Participatiekeuken

9 april 2020

Honderden kwetsbare ouderen in de regio Den Haag ontvangen diepvriesmaaltijden van De Participatiekeuken. De eerste lichting van de goede doelen-actie van de restaurantmanager Ben Lachhab.

De Participatie Keuken zet zich in voor eenzame ouderen om 15 weken lang elke dag een diepvriesmaaltijd te bereiden in de regio Den Haag. Per week worden er 5000 maaltijden bereid. De maaltijden zijn bedoeld voor kwetsbare ouderen die er tijdens deze coronacrisis alleen voor staan en de deur niet uit kunnen voor een maaltijd.

Shell heeft de beschikbare voorraad van het bedrijfsrestaurant in de keukens van het hoofdkantoor omgetoverd tot diepvriesmaaltijden. ‘We hebben in zeer korte tijd honderden maaltijden kunnen maken, echt geweldig’, zegt Lachhab. De maaltijden staan opgeslagen in vriezers van het World Forum in Den Haag.

Op dit moment staan er bijna duizend maaltijden in de diepvries van het World Forum in Den Haag. Lachhab mag de enorme – nu nog lege – diepvriezen gebruiken als opslag. Zowel gemeente Den Haag als de Rabobank Regio Den Haag en Fonds 1818 dragen financieel bij aan het slagen van dit initiatief.

De Rabobank ondersteunt dit initiatief van harte: ‘Als coöperatieve bank geloven we dat we zeker nu elkaar moeten helpen. Vanuit onze food- en agri roots doen we dat graag op het gebied van voeding voor hen die het in deze tijd het hardste nodig hebben.’

Het initiatief loopt vooralsnog 15 weken. Voor meer informatie zie de website http://www.participatiekeuken.nl daarnaast kunnen inwoners met vragen over de maaltijdbezorging terecht via 070-2053003.