Economic Board The Hague organiseert Den Haag Werkt!

7 maart 2019

De Haagse economie bloeit als nooit tevoren. Dit stelt werkgevers voor nieuwe uitdagingen. In veel sectoren is er een schreeuwend tekort aan personeel. Vooral in de bouw en techniek, in zorg en welzijn, in de horeca en hospitality en in de transport en logistieke sector zijn extra arbeidskrachten nodig; knappe koppen en gouden handen. Om de arbeidsmarkt in de regio Den Haag een extra boost te geven, vindt op 21 maart het eerste werkgeverssymposium Den Haag Werkt! plaats. 

Samen met de partners gemeente Den Haag, World Forum en Rabobank Den Haag organiseert Economic Board The Hague het nieuwe werkgeverssymposium Den Haag Werkt! Dit event draagt bij aan het verbeteren van de match tussen vraag en aanbod op de Haagse arbeidsmarkt en het stimuleren van de werkgelegenheid. Werkgevers uit Den Haag en regio worden uitgedaagd om met elkaar en andere partijen zoals onderwijsinstellingen, werkzoekenden en jong talent, in contact te komen en om een match te maken.

In het programma worden ontmoeting, inspiratie en debat afgewisseld met concreet zaken doen. De dag start met het bekende Ondernemersontbijt waarin ondernemers kennis maken met de thema’s van de dag (werkgever van de toekomst, ‘gluren bij de buren’ en meet&match). Na de feestelijke lancering van Den Haag Werkt! werken werkgevers, vertegenwoordigers uit het onderwijs, kennisinstellingen en brancheorganisaties aan concrete oplossingen om de Haagse arbeidsmarkt verder te versterken. In de middag is Den Haag Werkt! een ontmoetingsplek voor zowel ondernemers en werkgevers, als voor werkzoekenden en jonge talenten die zich oriënteren op de arbeidsmarkt. Er zijn verschillende masterclasses, werkateliers en stands waarin informatie en succesvolle methoden voor het vinden van personeel worden gedeeld.

Op de eerste editie van Den Haag Werkt! is er speciale aandacht voor het +500 programma van de Gemeente Den Haag. Dit programma heeft de ambitie om elk jaar 500 extra mensen aan het werk te helpen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. De afgelopen maanden zijn er 50 kandidaten voorbereid op hun volgende stap op de arbeidsmarkt. Deze werkzoekenden staan in de startblokken om bedrijven te komen versterken. De kandidaten krijgen op Den Haag Werkt! de gelegenheid om met potentiële werkgevers in gesprek te gaan en zich zo te oriënteren op de arbeidsmarkt.

Meer informatie over het event is te vinden op www.denhaagwerkt.nu