BLOG: Economic Board The Hague – Slim ondernemen in de Hofstad

9 juli 2020

Economic Board The Hague is de ‘smeerolie’ tussen Haagse ondernemers, gemeentelijke en overheidsgebonden partijen. Voor MKB Den Haag kan zo’n tussenpartij een enorme toevoeging zijn, op veel gebieden. We spraken daarover met Anil Soekhoe, mede-eigenaar van Hop & Stork, een chocolaterie en koffiezaak. “De Economic Board vertegenwoordigt de BV Den Haag.”

Anil kwam toen hij 7 maanden oud was met zijn vader naar Nederland. Hij is opgegroeid in Den Haag en is na MBO Toerisme en HBO Internationaal Management als 19-jarige aan de slag gegaan bij ING. Daar werkte hij 20 jaar. Anil: “Toen bedacht ik dat ik iets wilde doen wat dicht bij mijn hart lag. Koffie en chocola was al vanaf mijn 18e een grote passie. Ik vond het fantastisch om te zien hoe Starbucks in Amerika met chocolade en koffie bezig was. Ik wilde een legacy bouwen, iets waar mensen over gaan praten.”

Projectgewijs werken

Economic Board The Hague werkt jaarlijks aan verschillende projecten en programma’s. Deze komen voort vanuit leden van de board, universiteiten, grote bedrijven als Shell, en bij het bank- en verzekeringswezen. De projecten worden gecategoriseerd en vervolgens in samenwerking uitgewerkt met een lid van de board en de uitvoeringsorganisatie.

Als Economic Board The Hague willen wij ons meer gaan richten op het MKB. Het MKB heeft namelijk een groot gezamenlijk belang binnen Den Haag. Mijn rol daarbinnen is zorgen dat MKB op de kaart komt, en dat we projecten initiëren vanuit de board die helpen om het MKB verder te brengen. Dat kan over onderwerpen als finance, organisatie, een subsidietraject of een vergunningstraject gaan.”

Meer zichtbaarheid en verbondenheid tussen partijen

Een van de doelen van Economic Board The Hague voor 2020 is zorgen voor meer zichtbaarheid en verbondenheid tussen partijen. “Welke netwerken kunnen we aan elkaar koppelen om ondernemers op een makkelijke manier de juiste persoon te laten vinden? 

Doelen behalen

“Een mooi resultaat is dat we goed zijn doorgedrongen tot de gemeente Den Haag. De gemeente ziet de meerwaarde van ‘klankborden’ met de Board omdat er een aantal partijen zitten die heel goed advies kunnen geven. Zo is er vanuit de gemeente een beroep gedaan op de board om met adviezen te komen rondom de uitdagingen die de Haagse economie de komende tijd heeft als gevolg van de coronacrisis. Hierop hebben wij als board het Corona adviesrapport opgesteld waarbij er wordt gekeken naar de wederopbouw van de Haagse economie na de coronacrisis.

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met The Young Digitals.